Matematik

Løs ved hjælp af graden ligningen f(x)=0

16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser grafen for en funktion f.
a) Løs ved hjælp af grafen ligningen f (x) = 0 . Jeg er i tvivl om hvordan jeg finder f(x)=0 men jeg ved godt hvordan jeg finder f'(x)=0. Se opgave 4 http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110526%20hfe111_MAT_B.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen f(x) = 0: Aflæs x-koordinaterne for grafens skæringspunkter med x-aksen.


Svar #2
16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Så det er 8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er to skæringspunkter mellem grafen og x-aksen.


Svar #4
16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Så det er -3 og 8? eller kigger jeg de forkerte steder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. De to løsninger er x = -3 eller x = 8 .


Svar #6
16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Løs ved hjælp af graden ligningen f(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.