Matematik

En funktion f er givet ved f(x)=0,25x^4-x^3+x^2

16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f (x) = 0,25x^4 − x^3 + x^2 .
a) Brug differentialregning til at bestemme monotoniforholdene for f .
b) Bestem en ligning for tangenten for f i punktet (3, f (3)) . HAR JEG LAVET ;)
c) Bestem førstekoordinaten til hvert af de punkter på grafen for f , hvor
tangenthældningen er 0,375.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen f '(x) = 0 og bestem fortegnsvariationen for f '(x).

c) Løs ligningen f '(x) = 0,375 .


Svar #2
16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

f ' (x) = x^3 - 3x^2 + 2x      Når jeg er kommet så langt, så går jeg i stå :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løs så ligningen f '(x) = 0 . Benyt nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2013 af 123434 (Slettet)

3#

x=-1 V x=0?

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt. Man benytter nulreglen til at løse ligningen

f '(x) = 0 ⇒

x3 - 3x2 +2x = 0 ⇒

x · (x2 -3x +2) = 0 ⇒

x · (x-1) · (x-2) = 0 ⇒

x = 0  ∨  x = 1  ∨  x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2014 af kirstenhvidberg (Slettet)

Hvad betyder det så for monotoniforholdene?

Er der evt. en måde man kan udregne det i nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Da f '(x) har tre forskellige nulpunkter og f(x) er et polynomium af 4. grad, har f(x) lokalt ekstremum,
hvor f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved f(x)=0,25x^4-x^3+x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.