Matematik

trigonometri

16. april 2013 af py2t7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En byggegrund har form som en firkant ABCD <A=80 <B=60 <C=105 |AD|=21 |AB|=50

jeg har bestem diagonalen BD til at være 50,7576 og skal nu finde arealet af firkanten.

Jeg har forsøgt mig med at bruge cosinusrelationen til at udrenge vinkel B i trekant ABD og derefter fået arealet af denne trekant til 204,81.

Jeg har på fornemmelsen det resultat er forkert. Har regnet de to resterende sider i trekant BCD vha sinus og kan ikke finde arealet af det.

 

håber i kan hjælpe jeg får et resultat der er helt hen i vejret..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af trekant ABD er

TABD = (1/2)·|AB|·|AD|·sin(A)

Dit resultat for arealet er ikke korrekt.

Beregn vinklerne B og D i trekant ABD. Derefter kan man så beregne vinklerne B og D i trekant BCD, hvor man kender siden |BD| og så kan beregne de manglende sider ved hjælp af sinusrelationerne.


Svar #2
16. april 2013 af py2t7 (Slettet)

Er |BD| korrekt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.