Matematik

Hjælp til reducering af ligning

17. april 2013 af Beonfire (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Selvom der er lockout er jeg en fligtig pige som stadig gerne vil lære noget.

Så jeg er igang med noget reducer og jeg har en jeg gerne vil have hjælp til.

5*3x-2*4x+3*2x-5*2x

Gerne beskriv hvordan i gør! ^^

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2013 af ChemistryIsKey

     5 · 3x - 2 · 4x + 3 · 2x - 5 · 2x

     15x - 8x + 6x - 10x

     21x - 18x

     3x


Svar #2
17. april 2013 af Beonfire (Slettet)

Tak!

Brugbart svar (2)

Svar #3
17. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Det er godt du er flittig :) 

Der er ikke tale om en ligning, da der ikke indgår noget lighedstegn. Der er blot tale om et algebraisk udtryk.

1) Start med at gange:

15x - 8x + 6x - 10x

2) Læg derefter sammen/træk fra, hvoraf fås

3x 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2013 af Euroman28

Som en der selv tildaglig underviser i Gymnasieskolen i netop Matematik, så har jeg opdaget at mange unge har svært ved at forstå at bogstaver og tal har samme egenskaber når der udføres algebræiske operationer derpå.

Det vil sige at når du ved 1+1 = 2, så er a+a = 2a eller når du ved at 4-2 = 2 så gælder det ligeledes at 4a-2a = 2a.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
17. april 2013 af Beonfire (Slettet)

Jeg har skam ikke svært med bogstaverne. Jeg blev bare lige forvirret af gange. Det er gange og divider før minus og plus ik? ;-)

Brugbart svar (1)

Svar #6
17. april 2013 af mette48 (Slettet)

JA


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2013 af Euroman28

#5, Hvad mener du ?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #8
17. april 2013 af Beonfire (Slettet)

Jeg ved ik med dig, men jeg tog din kommentar om:
"Som en der selv tildaglig underviser i Gymnasieskolen i netop Matematik, så har jeg opdaget at mange unge har svært ved at forstå at bogstaver og tal har samme egenskaber når der udføres algebræiske operationer derpå."
At du på forhånd hentydede at jeg ikke kunne den pga. Bogstaverne. Så må jeg lige påpege at jeg overhoved ikke har sværdet ved det på den måde.

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2013 af Euroman28

#8, Tror du misforstår det jeg skriver. Jeg ved blot fra erfaring at mange unge har svært ved at forstå at man kan udføre algebra operation på bogstaver lige som man kan på tal.

 

Men glem det !

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Hjælp til reducering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.