Matematik

Hjælp

18. april 2013 af Mariapert

Hej ;o)

 

sidder og laver en emneopgave, men har svært ved at finde frem til svarene. En funktion f med regneforskrift f(x)= b*a^x er bestemt ved f(2) =81 og f(6) = 1

beregn tallene a og b, beregn halveringenskonstanten og løs ligningen f(x)=6561


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Løs de to ligninger med to ubekendte
  f(2) = 81 ⇔ b•a2 = 81
  f(6) = 1 ⇔ b•a6 = 1

Halveringskonstanten T2 = log(2) / log(a)

f(x) = 6561 er ikke en ligning


Svar #2
18. april 2013 af Mariapert

er forvirret kan du uddybe


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af Stats

f(x)=6561 Betyder at du skal finde x, hvis funktionsværdi har 6561

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
18. april 2013 af Mariapert

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af Stats

Brug formlerne til bestemmelse af funktionen

 

Sæt nu den funktion du fandt frem til

f(x)=6561

Det vil sige:
6561=b·ax

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
18. april 2013 af Mariapert

Det her er svært!  Hvordan ved jeg fx hvad der er toppunkt i den 1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2013 af Stats

Oka... bare til en orientering, der er ikke tale om toppunkt

Vi ser at vores x1=2 og x2=6

Samtidig har vi 

f(x1)=f(2)=81 dvs y1=81
f(x2)=f(6)=1 dvs y2=1

Opstil funktionsudtrykket og sæt lig med f(x)=6561

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2013 af Stats

#1

Halveringskonstanten beregnes:

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #9
18. april 2013 af Mariapert

Og hvilke værider skal indsættes? Sorry er virkelig dårlig!


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2013 af Stats

Kig på hvilken værdi a har i #7 og indsæt i formlen i #8

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #11
18. april 2013 af Mariapert

1/3 og 729??


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2013 af Stats

Nej.. a=1/3

skriv -log(2) / log(1/3)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2013 af Stats

Hvis du var kløgtig, så ville du læse op på dette emne... Jeg siger det bare..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #14
18. april 2013 af Mariapert

Sandt. Jeg læser aldrig op på matematik! Dvs 1? er halvering


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. april 2013 af mathon

eller af

                             y = b • ax

                                  y2/y1 = ax2-x1

                                  (1/81)= a6-2

                                  (1/3)4= a4

                              a = (1/3)

 

                              b = y2 / ax2 = 1 / (1/3)6 = (1/3)-6


                                  y = (1/3)-6 • (1/3)x

                             y = (1/3)x-6

 

                                
               

                           


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.