Matematik

Bestem ligning for cirklen, Det haster :-o

19. april 2013 af justus92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

b)     Bestem en ligning for cirklen på formen (x - a)2 + (y - b)2 = r2. 

???

d= 43.042

v=21,13 crader 

w=59,13 crader

???

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2013 af SuneChr

Mener du cirklens parameterfremstilling

ellers forstår jeg ikke spørgsmålet.

Hvad er d ,  v  ,  w  ?


Svar #2
19. april 2013 af justus92 (Slettet)

Det er del af opgaven.

Nedenstående billede viser en tunnel, som hunden skal løbe igennem. På stationære baner vil man grave røret delvis ned for at stabilisere det. Derved kan den synlige del af tunnelrøret beskrives ved en cirkelbue. Cirkelbuen (vist med rødt) er en del af en cirkel. Cirkelbuen er symmetrisk omkring y-aksen. Se figur 1. Alle mål er i centimeter.

Værdien d er individuelt bestemt på baggrund af dette

d= 43.042

v=21.13

w=59.13

Jeg forstår det heller ikke ...

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2013 af SuneChr

Vis da billedet og opgaveteksten, som det ser ud.

# 4    Figur 1 kan ikke ses af det, du sender.


Svar #4
19. april 2013 af justus92 (Slettet)

 

Figur 1
 

b)     Bestem en ligning for cirklen på formen (x - a)2 + (y - b)2 = r2.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2013 af mathon


Svar #6
19. april 2013 af justus92 (Slettet)

Kan du lave en eksempel?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2013 af mette48 (Slettet)

Du kender 3 punkter på cirkelen

toppen ag cirkelen (0,50)

cirklens skæring med x-aksen i (-41,528/2,0) og (41,528/2,0)

Indsæt disse koordinatsæt i (x-a)2+(y-b)2=r2

så får du 3 ligninger med 3 ubekendte a, b og r


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2013 af mette48 (Slettet)

#8 på den side du henviser til står

"Figur 1

Værdien d er individuelt bestemt på baggrund af dette program."

Hvilket viser at det kun er d, der skal bruges i denne opgave medens v og w formentlig skal bruges i andre opgaver.

Se for øvrigt #7, hvor der vist er rod i parenteserne.

Det bør være ((d/2),0) og ((-d/2).0)

cirklens skæring med x-aksen i ((-41,528/2),0) og ((41,528/2),0)


Svar #10
22. april 2013 af justus92 (Slettet)

skal jeg bruge cirkelafsnit? 

#8

Jeg forstår ikke cirklens skæring med x-aksen i ...................


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2013 af mette48 (Slettet)

På gammeldags vis, med passer og linial, ville jeg konstruere midtnormalen til et liniestykke fra d's ene ende (((41,528/2),0) til toppen af cirklen (0,50)

hvor denne midtnormal skærer y-aksen ligger centrum for cirkelen.

Find funktionen for midtnormalen.

Find dens skæring med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2013 af mette48 (Slettet)

midtnormal:

midtpunkt (x0,y0) ((d/2+0)/2;(2+50)/2)= (d/4;25)

hældning for korden ak=((50-0)/(0-d/2))= - 50/(d/2)= -100/d

hældning for midtnormalen am= (-1)/ak = d/100

y-25=d/100(x-d/4)  skærer y aksen når x=0

midtnormal: y=(d/100)*(-d/4)+25

d=43.042    stod der et andet tal hos den anden spørger???

Centrun i (0;20,368)

radius 50-20,368=29,632

regn selv tallene efter

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se eventuelt løsningen i den anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1331625


Skriv et svar til: Bestem ligning for cirklen, Det haster :-o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.