Matematik

Matematik projekt - Agility HJÆLP!

17. april 2013 af Clausen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder her med et matematik projekt jeg simpelthen ikke kan finde ud af, og vil sætte pris hvis der var nogle som kunne hjælpe :-)

 

Opgave 1

a)     Angiv din fødselsdato. Følgende program vil herefter beregne konstanterne d, v og w, som du skal                benytte til at løse opgave 1.

Nedenstående billede viser en tunnel, som hunden skal løbe igennem. På stationære baner vil man grave røret delvis ned for at stabilisere det. Derved kan den synlige del af tunnelrøret beskrives ved en cirkelbue. Cirkelbuen (vist med rødt) er en del af en cirkel. Cirkelbuen er symmetrisk omkring y-aksen. Se figur 1. Alle mål er i centimeter.


Figur 1

Værdien d er individuelt bestemt på baggrund af dette program.

Og de værdier jeg indtaster bliver

d = 40.375 Cm

v=25.40 Grader

w = 51.13 Grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det fremgår slet ikke, hvad der spørges om i opgaven.

Hvad der end skal gøres fremgår sikkert af den vedlagte figur, der tilsyneladende er tegnet med usynligt blæk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det fremgår ikke af det vedhæftede, hvilken rolle vinklerne v og w spiller i opgaven.

Cirklen har diameter 50 og dens centrum er anbragt på den positive y-akse, således, at x-aksen afskærer et cirkelafsnit med kordelængde d. Man skal bestemme en ligning for cirklen, og man skal bestemme arealet af den del af cirklen, der ligger over x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #3

OK, cirklens diameter er ikke 50. Det er den del af diameteren, der er over x-aksen. Et punkt på cirklen er så (0;50). Cirklens centrum ligger på y-aksen, så centrums x-koordinat er lig med 0. Et andet punkt på cirklen er så (d/2 ; 0) , så man har de to ligninger

(50 - b)2 = r2 , og

(d/2)2 + b2 = r2 .

Trækker man de to ligninger fra hinanden, får man en ligning i b alene:

502 -100b - (d/2)2 = 0 , så

b = (502 - (d/2)2)/100 = 52 - (d/20)2 ,

og dermed

r = 50 - b = 25 + (d/20)2


Skriv et svar til: Matematik projekt - Agility HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.