Fysik

Fysik c rapport - guitarøvelse

21. april 2013 af cornpop (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp til fysikrapport!

 

Opgaven lyder sådan:

Variation af afstanden
Beregn invers strenglængde dvs. 1 / L.
Plot en graf der viser frekvensen som funktion 1/L.
Lav et lineært fit til grafen. Hvad fortæller hældningskoeffecienten?

Det er spørgsmålet: "Hvad fortæller hældningskoeffecienten" som jeg er i tvivl om. For min lærer sagde noget med at jeg skulle forklare noget i stil med, hvad der skete hvis grafen var helholdsvis stejl eller flad.. Forstod det ikke helt :-(

Grafen er vedhæfet.

 

Ville virkelig sætte pris på hjælp, da dette er et afsluttende fag, så min karakter betyder en del. Rapporten skal forresten afleveres i aften.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af peter lind

Der gælder bølgelængde*frekvens = bølgehastighed. Det du får er at f=k/L <=> f*L = k, så k fortæller noget om bølgehastigheden


Svar #2
21. april 2013 af cornpop (Slettet)

Jeg forstår desværre ikke helt. Kan du prøve at forklare på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af peter lind

Hvor går det galt ?


Svar #4
21. april 2013 af cornpop (Slettet)

Hvorfor fortæller k noget om bølgehastigheden?

Hvorfor fortæller det noget om hældningskoeffcienten? 

Måske er det noget helt grundlæggende, jeg ikke har fat I?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2013 af peter lind

Der findes en regel, der siger at bølgelængde*frekvens = bølgehastigheden. Denne regel gælder for alle bølger og dermed også for stående bølger . Den må du have hørt om i fysikundervisningen.

Hvis du kalder  1/L for x har du fundet at  frekvens = k*x. Fra matematikundervisningen vides at k kaldes hældningskoefficienten


Svar #6
21. april 2013 af cornpop (Slettet)

Jeg desværre kun haft fysik i 4 måneder med en meget forvirret ung lærer, så har ikke fået meget ud af undervisningen. 

Men det gav helt sikkert mening, tak for brugbart svar.

Har dog et spørgsmål mere, som du sikkert kan være behjælpelig med!

 

Som nævnt i indledningen har en guitar 6 strenge med forskellig tykkelse. En tyk streng har en stor masse pr. længde, mens en tynd streng har en lille masse pr. længde. Brug ligning f=√F/(λ·√μ) fra teoriafsnittet og forklar hvorfor de forskellige strenge på guitaren udsender lyd med forskellig tone.

Hvordan skal jeg bruge ligningen ? 



 


Skriv et svar til: Fysik c rapport - guitarøvelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.