Fysik

Fysik opgaver, haster!

21. april 2013 af Jacob12345678910 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! 

Er der nogle, der kan hjælpe mig med nogle fysik opgaver? :) 

 

Opgave 1

Jeg har bestemt resistansen af resistorerne til at være 20 Ω og 10 Ω

b)  Tegn karakteristikken for seriekoblingen af de 2 resistorer. Hvad er strømstyrken gennem koblingen når spændingsfaldet over den er 100V? 

Tegn karakteristikken for parallelkoblingen af de 2 resistorer. Hvad er strømstyrken gennem koblingen når spændingsfaldet over den er 20V? Ved ikke rigtig hvordan den gribes an.. 

 

Opgave 2

Denne opgave:

http://static.uvm.dk/udd/gym/eksamensopgaver/2010/fysik_A_htx_maj28/opgave02/frameset.html

Er helt lost! 

 

Opgave 3

En prøve indeholder N=6.0*10-10 kg af den beta minus aktive isotop 9038Sr

a) Beregn antallet af Sr kerner i prøven

 

Halveringstiden for Sr isotopen er 14,3 døgn

b) Beregn prøvens aktivitet


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af peter lind

a) Brug v = a*t+v0

b) Brug s = ½a*t2+v0t+s0

Find massen af et Sr atom og divider det op i massen af Sr

Aktivitet = k*N hvor N haves fra det foregående spørgsmål. Det er altså ikke massen som du noget uheldigt kalder for N


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2013 af Lone110 (Slettet)

http://s21.postimg.org/dpbk85vzr/image.png

her har du tegningen og strømstyrken i serie

http://s24.postimg.org/fzy6jirth/image.png

og den med parallel forbindelsen


Svar #3
21. april 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Jeg ved ikke rigtig, hvilke tal jeg skal indsætte i opgave 2

Så jeg skal sige  6.0*10-10 kg /87,62 g/mol? 


Skriv et svar til: Fysik opgaver, haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.