Matematik

Tegne graf ud fra Dm og Vm

22. april 2013 af Krellebab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag SP,

Jeg har fået stillet følgende opgave i en matematik aflevering:

Opgave 8 - med hjælpemidler
Tegn en skitse af en graf der opfylder følgende:
Dm(f)=[-3;5[
Vm(f)=[-2;4]
f(0)=2

Hvordan fillan laver jeg det på min computer?

Jeg har Geogebra og Ti Nspire til rådighed.

Er udemærket med på hvad 

Dm(f)=[-3;5[
Vm(f)=[-2;4]
f(0)=2

betyder, men hvordan får jeg lavet sådan en graf?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af peter lind

Der er nok tænkt på at du skal bruge håndkraft og ikke at du skal taste et funktionsudtryk ind i et matematikprogram. Du kan tegne en kurve, der er monoton voksende, starter (-3,-2) går igennem (0,2) og ender i (5, 4)


Svar #2
22. april 2013 af Krellebab (Slettet)

#1 den er lavet til at kun skulle laves på PC, men pyt med det, hellere lave den end ikke at gøre det. Hvordan har du så tænkt dig at jeg skal lave den i hånden? Hvis funktionen skal gå gennem de 3 punkter er det ikke en lineær funktion i hvert fald, så er det nok en andengrads. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af peter lind

Du kan da godt prøve om du kan få en andengrads polynomium til at passe. eg vil bare tegne en kurve efter det i #1. Der er ingen der siger at det skal være en lineær funktion


Skriv et svar til: Tegne graf ud fra Dm og Vm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.