Matematik

Her ses grafen for 3 forskellige eksponentialfunktioner b•a^x. Bestem værdien af b, samt fortegnet af a, for hver af funktionerne.

22. april 2013 af abdulhey (Slettet)

Her ses grafen for 3 forskellige eksponentialfunktioner b•a^x. Bestem værdien af b, samt fortegnet af a, for hver af funktionerne.

 

 

Vedhæftet fil: asdadsasdasda.png

Svar #1
22. april 2013 af abdulhey (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med denne? Grafen er i det vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

For en eksponentialfunktion f(x) = b · ax gælder der, at f(0) = b.  Aflæs værdien af b for hver af de tre funktioner.

Man kan ikke bestemme fortegnet for a. Fortegnet for a er altid positivt for en eksponentialfunktion. Men man kan afgøre, om 0 < a < 1, eller om a > 1 .

0 < a < 1 : funktionen er monotont aftagende (hvis b > 0)

a > 1 : funktionen er monotont voksende (hvis b > 0).


Svar #3
22. april 2013 af abdulhey (Slettet)

Mate kan du ikke lige give et eksempel , fx. hvis du kunne hjælpe med at aflæse f ville jeg kunne klare resten


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

f(0) er funktionsværdien, hvor hver graf skærer y-aksen. Dem kan du vel finde ud af at aflæse? For den blå graf ser man, at f(0) = 2 .


Svar #5
22. april 2013 af abdulhey (Slettet)

Okay tusind tak!


Skriv et svar til: Her ses grafen for 3 forskellige eksponentialfunktioner b•a^x. Bestem værdien af b, samt fortegnet af a, for hver af funktionerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.