Matematik

Ligninger

22. april 2013 af hollybaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder her og skal gennemlæse noget matemarik, jeg er rigtig dårlig til ligninger. 

Så kunne godt bruge lidt hjælp til denne: 

600=500*x^^5 

 

Tak på forhold :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du

600 = 500·x5   ?

Divider med 500 og uddrag så den 5. rod på hver side.


Svar #2
22. april 2013 af hollybaby (Slettet)

mener du 600/500 = 500/500 
Også den 5.rod af 1,2 og 5.rod af 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, ikke helt sådan. Man isolerer først x5 ved at dividere med 500 på hver side:

x5 = (600/500)

og man finder så x ved at uddrage den 5. rod på hver side:

x = 5√(600/500) = 5√(6/5) = (6/5)1/5


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. april 2013 af Gandhara (Slettet)

600=500*x5

=>

600/500=x^5

=>

1,2=x5

=>

x=femte rod af 1,2

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2013 af 123434 (Slettet)

600/500=500/500*x^5                   500/500 går ud med hinanden.

1,2=x^5

 

 


Svar #6
22. april 2013 af hollybaby (Slettet)

jeg forstår det slet ikke. 

for når jeg tager: 

600/500 så er det 1,2

Så tager jeg den 5. rod af (600/500) og får 1,037137289

Kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2013 af Gandhara (Slettet)

Det er aldeles korrekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er helt korrekt.


Svar #9
22. april 2013 af hollybaby (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen,  og tak for tålmodigheden (:


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2013 af Gandhara (Slettet)

Matematik ER et svært fag :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.