Fysik

Formler indenfor elektromagnetismen

23. april 2013 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis

AB = BA, gælder der også

∇•A = A•∇ ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er A og B ? Hvad er AB ?


Svar #2
23. april 2013 af YesMe (Slettet)

A og B er vektorene og • er dotprodukt. ∇ er en gradient. Jeg beklager at jeg ikke har beskrevet dem i starten.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du tænker på elektrodynamik, er A(r,t) vel en vektorfunktion . 

Men ∇•A = div(A) = ∂Ax/∂x + ∂Ay/∂y + ∂Az/∂z ,

mens

A•∇= Ax·∂/∂x + Ay·∂/∂y + Az·∂/∂z

er en operator, der mangler noget at operere på. Det har ikke noget at gøre med, at skalarproduktet AB = BA kommuterer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2013 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: Formler indenfor elektromagnetismen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.