Fysik

Hjælp til fysik opgave

23. april 2013 af Chokokolade (Slettet)

Opgave 3:


En bold sparkes vandret ud fra taget af skolen. Bolden rammer jorden efter 1,2 sekunder og 20 m fra bygningen.
a) Hvad er skolens højde?
b) Hvad er den vandrette og den lodrette hastighed?
c) Hvilken fart rammer bolden jorden med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

a)

Uden luftmodstand virker kun tyngdekraften:

Newtons 2. lov:  may = -mg  =>  y = -1/2gt+y0

du ved at y(1.2s) = 0 :  0 = -1/2*g*(1.2s^2)+y0

isoler y0

b)

Formlerne for skråt kast med vinkel 0 grader:  vx(t) = v0*cos(0) = v0,  vy (t) = v0sin(0)*t- g t

(du kan regne v0 fra x(1.2s) = 20m = v0 * 1.2s)

c)

Brug ovenstående og formlen for farten:

|V| = √(vx2+vy2)


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.