Matematik

Trekanter

25. april 2013 af Budsmoke

Jeg har et mindre problem med wordmat, som jeg ikke er ret erfaren med at bruge..

Jeg vil gerne bruge dens funktion til at beregne en trkenat, men den giver mig to løsninger..

Er der nogen, der ved hvordan, man får den til at beregne kun den ene af trekanterne?

På forhånd mange tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

I visse situationer kan der være to løsninger til et trekantsproblem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2013 af SuneChr

Der er formodentlig tale om den såkaldte sinus-faldgrube eller sinus-fælde.

Her kender man en vinkel, dens hosliggende og modstående side, hvor to løsninger for den tredje side lurer.


Svar #3
25. april 2013 af Budsmoke

#1
 

jeg har beregnet trekanten i den første opgave i den vedhæftede fil og så er det problemet opstår i den næste.

Vedhæftet fil:Doc5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Efter at |BC| er beregnet, kan vinkel C i trekant ABC beregnes ved at benytte sinusrelationerne. Trekant BDC er ligebenet, så derfor kan man beregne vinkel B i trekant ABD ved

<C = <A + <B , dvs

<B = <C - <A .

Dermed beregnes arealet af trekant ABD ved

TABD = (1/2)·|BD|·|AB|·sin(B) = (1/2)·|BC|·|AB|·sin(C-A)


Svar #5
25. april 2013 af Budsmoke

#4
 

Jeg kan godt finde ud af at bruge, formlerne du har skrevet, men det er selve programmet wordmat, jeg har brug for hjælp til at bruge :)

Når jeg bruger wordmats funkrtion til trekantsberegning til den anden opgave, så er det for at finde de manglende sider og vinkler, så jeg kan beregne arealet af trekant ABD, men som skrevet, hvis jeg bruger BD AB og vinkel A, som er det eneste, jeg har fået oplyst, så beregner den både ABC og ABD.

Her mit spørgsmål så, kan man ikke få den til kun at beregne ABD???

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det skyldes jo, at der er to løsninger til problemet med en vinkel, en hosliggende og en modstående side. Du kan vel selv udskille den løsning, du ikke allerede kender? Eller benyt fremgangsmåden i #4.


Svar #7
25. april 2013 af Budsmoke

Er det altid sådan??

Fordi det er jo ikke sådan i den første trekant, hvor jeg har mål på en vinkel og de to hosliggende..


Svar #8
26. april 2013 af Budsmoke

#6

Er det altid sådan??

Fordi det er jo ikke sådan i den første trekant, hvor jeg har mål på en vinkel og de to hosliggende..

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er da ikke altid sådan. Genlæs #1 og #2. Der kan være to løsninger ved en trekant, hvor man kender en vinkel, den ene hosliggende side og den modstående side. Benytter man sinusrelationerne til at bestemme vinklen over for den hosliggende side, kan man komme ud for sinusfælden,
idet sin(A) = sin(180º-A) .

I den store trekant ABC kender man en vinkel og de to hosliggende sider, og man benytter en cosinusrelation til at bestemme den sidste side, og dernæst cosinusrelationer til at bestemme vinklerne, og der er ingen fælder at gå i. Men det er du vel slet ikke opmærksom på, når du benytter en færdig black-box-rutine til at beregne trekanternes stykker.


Svar #10
26. april 2013 af Budsmoke

#9

Jeg lagde jo mærke til, at der kom to trekanter frem, som skulle beregnes :)

Men tak for hjælpen alligevel..


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.