Matematik

bestem højden BE

26. april 2013 af Karoliiiine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg sidder med denne opgave (se vedhæftet fil)

Jeg har lavet første opgave og fået vinklen til 76,9760

Nu er jeg gået i stå ved B'eren. Nogle der kan hjælpe?

Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af lfdahl (Slettet)

|BE| = |BC|sin(30)  + 0,7


Svar #2
26. april 2013 af Karoliiiine (Slettet)

Kan du forklare mig hvordan du har fundet frem til dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Træk en linie gennem C parallel med ED. Den afskærer en retvinklet trekant med BC som hypotenuse og med en vinkel på 30º. |BE| er da lig med den til vinklen 30º modstående katete, plus |CD| .


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Jernstangen, |BC|, er hypotenus i den retvinklede trekant, hvis vandrette/hosliggende katete begynder i højden 0,7 i punktet C og ender på linien |BE|. 

Den modstående katete sammen med de 0,7 m er netop |BE|.

Den spidse vinkel i C har værdien: 90-60 = 30 


Svar #5
27. april 2013 af Karoliiiine (Slettet)

kan det passe at det giver 2,5 m?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Nej, det giver 2,05m:

|BE| = 2,7 sin(30) + 0,7 = 2,7*0,5 + 0,7 = 2,05 (m)


Skriv et svar til: bestem højden BE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.