Fysik

Kogepladens effekt

27. april 2013 af nann5637 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en aflevering for og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal løse opgave c.

En bestemt type kogeplade yder en effekt på 1000 W, når spændingsfaldet over den er 230 V.
a)

Beregn kogepladens resistans.

P=U2/R⇔R•P=U2⇔R=U2/R
R=(230 V)2/(1000 W)=52.9 Ω
Dvs. kogepladen har en resistans på 52.9 Ω


b)
Beregn strømmen gennem kogepladen, når den er tilsluttet 230 V.
P=U⋅I⇔I=P/U
I=1000W/230V=4.34782608696 A
Dvs. der er en støm på 4.3 A gennem kogepladen.


c)
Beregn kogepladens effekt, hvis den tilsluttes 380 V.

Jeg ved ikke om jeg kan tage resisansen fra opgave a da vi har forskellige spændinger.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2013 af mathon

 

                    "Jeg ved ikke om jeg kan tage resisansen fra opgave a "

                      Det kan du...

 


Svar #2
27. april 2013 af nann5637 (Slettet)

Hvordan kan det være at jeg godt må det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2013 af mathon

 

           kogepladens resistans i tilslutningsøjeblikket er den samme som i a)


           hvorfor
                               P = U2 / R = (380 V)2 / (52,9 Ω) = (3802 V·Ω·A) / (52,9 Ω) = 2729,68 V·A = 2729,68 W


Svar #4
27. april 2013 af nann5637 (Slettet)

okay tak 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2013 af hesch (Slettet)

#0 + #3:  Kommentar:   Det afhænger jo af hvilken "bestemt type" kogeplade, der er tale om.

Normalt forbinder man  230V / 400V ( i gamle dage 220V / 380V ) med eenfaset / trefaset tilslutning, men opgaven oplyser jo intet om hvor mange modstande pladen indeholder, eller hvordan evt. flere modstande er koblet, blot at pladen er en bestemt type.

Antager man, at pladen indeholder 3 stjernekoblede modstande ( med 0 forbundet til knudepunktet ) bliver svaret i c):

3 * 1000W = 3000W.

Ved valg af spændinger, og beskrivelse af kogepladen som værende af en "bestemt type", finder jeg opgaven forvirrende og mangelfuld.


Skriv et svar til: Kogepladens effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.