Fysik

trykket i en væske søjle.

27. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, 

hvad er mest rigtigt at tage med i sine udregninger omkring trykket i væske. 

trykket afhænger jo af:  p=ρ*g*h

men er det mere korrekt at tage trykket fra overfladen med i sine beregninger? 

altså: p= ρ*g*h*p(overflade)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af peter lind

Om du skal tage overfladetrkket med er afhængig af den aktuelle opgave. Hvis det er en oppustelig ballon, hvor man vil kende rumfanget i en dybde skal overfladetrykket med. I andre tilfælder kan man være interesseret i trykforskellen mellem overfladen og trykket i en vis dybde og så skal overfladetrykket ikke med.

Din sidste formel er forkert. Det korrekte er P = ρ*g*h + p


Skriv et svar til: trykket i en væske søjle.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.