Matematik

Vektorer/ bestem værdier, længden af projektionen

28. april 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er der givet vektorerne  a =(t , t+1)  og b =(t+1,t-1), hvor t∈R

Bestem de værdier af t for hvilke a  er vinkelret på  b
Bestem de værdier at t for hvilke arealet af det parallelogram som  a  og  b  udspænder er 8
Bestem længden af projektionen af  a  på  b  når t=1

 

Håber I kan hjælpe mig, jeg har arbejdet på det hele dag. tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs ligningen a • b = 0 .

2) Løs ligningen |â • b| = 8 

3) Indsæt t = 1 i vektorerne og beregn |ba| = |ba|/|a|


Svar #2
28. april 2013 af Massou (Slettet)

kan det passe at i opgave 1 giver t=-1 eller t=0.5

2) t=−2.386 eller  t=1.886


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) Ja.

2) Nej.


Svar #4
28. april 2013 af Massou (Slettet)

Hvordan det, hvad skal jeg nu gøre


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

2)

Beregn âb og løs så ligningen |âb| = 8 .

3) er forklaret i #1.


Skriv et svar til: Vektorer/ bestem værdier, længden af projektionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.