Matematik

Fuldstændig og partikulære løsninger til diff. ligning

29. april 2013 af mark101 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej studieportalen!
Jeg har dy/dt = y^2 -5y +6

Jeg skal finde den fuldstændige løsning til differentialligningen og desuden finde den partikulære løsning, hvor grafen går gennem punkt (0,0).

Enhver hjælp modtages med glæde! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af peter lind

Brug separation af variable


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Benyt evt. at: 

[y2 - 5y + 6]-1 = [(y - 2)(y - 3)]-1 = (y - 3)-1 - (y - 2)-1, som let kan integreres

 


Skriv et svar til: Fuldstændig og partikulære løsninger til diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.