Matematik

Forklaring af bevis for to punkts formel i potens funktion

30. april 2013 af GumbaGumba31 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan forklare mig dette bevis for to punkts formlen i en potensfunktion?

 

y2/y1 = (x2/x1)^a

 

log(y2/y1) = log((x2/x1)^a)

 

log(y2/y1) = a·log(x2/x1)

 

a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

 

a = log(y2) - log(y1) / log(x2) - log(x1)

 

På forhånd TAK :-)!

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2013 af peter lind

Du har potensformlen y = b*xa. Du indsætter de kendte punkter for eks. giver (x1, y1) indsat y1= b*x1a. Den anden ligning får du ved at erstatte 1 med 2. . Deler du de 2 ligninger med hinanden får du y2/y1 = x2a/x1a = (x2/x1)a

Derefter tager man logaritmen på begeg sider af lighedstegnet og bruger almindelig kendte logaritmeregneregler som beskrevet i #0


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2013 af PeterValberg

Prøv at kigge på FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Forklaring af bevis for to punkts formel i potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.