Matematik

Gør rede for monotoniforholdene for et andengradspolynomium.

30. april 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ved slet ikke hvordan jeg skal svare på dette spørgsmål. 

Gør rede for monotoniforholdene for et andengradspolynomium.

håber at jeg kan få noget hjælp:) og tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af mathon

 

                  f(x) = ax2 + bx + c        a ≠ 0

                  f '(x) = 2ax + b

     ekstrema kræver

                  f '(xo) = 2a(xo + b/(2a)) = 0

                  xo = -b/(2a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2013 af mathon

     NB
               b er tangentens hældningskoefficient i (0,c)


Svar #3
30. april 2013 af ffffj (Slettet)

 du starter med at differentiere forskriften. Sætter den lig med nul. 

Derefter finder du det ende x-kordinat fra toppunktsformlen? 

Jeg forstår ikke hvad du gør her f '(xo) = 2a(xo + b/(2a)) = 0.. 


Skriv et svar til: Gør rede for monotoniforholdene for et andengradspolynomium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.