Matematik

Hjælp til matematik opgave

02. maj 2013 af Simonhougaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Folkens, har nogen problemer jeg sidder lidt fast i med i Matematik.. :( Kan i hjælpe :D 

Opgave 1
Reducer  e^(a+2)/(e^a+e^(a+3) ) .

Opgave 2
Om eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(10)=20, og at fordoblingskonstanten er 5.

a) Bestem en forskrift for f.

b) Løs ligningen f(x)=2500.

Opgave 3
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28·?10?^9 år.

a) Bestem, hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50·?10?^8 år.

b) Bestem, hvor lang tid der går, før indholdet af det radioaktive stof er nået ned på 10% af den oprindelige værdi.

Opgave 4
For ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved

f(x)=x^a  ,   x>0.

a) Bestem a, når det oplyses, at f(2x)=5·f(x).

b) Bestem a, når det oplyses, at f(x) øges med 20%, når x øges med 10%.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

 

1. Benyt: en+m = enem og forkort ea væk

2. f har formen: f(t) = k (2)t/5. (a). Bestem konstanten k, når f(10) = 20. (b). Bestem t, når du kender konstanten k: k (2)t/5 = 2500

3. (a). Udregn faktoren: (1/2)t/T½, når t = 8,5 108, og T½ = 1,28 109, og bestem dermed den procentuelle reduktion.

(b). Løs ligningen: (1/2)t/T½ = 0,10

4. (a). a bestemmes af betingelsen: (2x)a = 5 x⇒2a = 5 ⇒ ...

(b). Løs ligningen: 1,1a = 1,2

Hvor meget har du selv prøvet at løse? Du bør selv omhyggeligt prøve at løse hver opgave og anføre, hvad du er kommet frem til, og præcisere, hvor du har problemer.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Du bør vist øve dig i at læse opgaveteksterne og oversætte fagudtrykkene til formler. Det er hovedsagelig det #1 har gjort.

Nu må du så vise hvad du selv laver og evt. stille konkrete spørgsmål, til det du ikke selv kan finde ud af.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.