Fysik

Fysik om tryk og opdrift

02. maj 2013 af Wincklers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey Alle sammen. Jeg er stødt på nogle spørgsmål, som jeg ikke kan svare på. Jeg håber i vil kunne hjælpe mig! :) 

 

1) En ballon indeholder 10L helium. Heliums densitet er 0.18g/L. Den omgivende lufts densitet er 1.2g/L. Hvor meget kan ballonen løfte inklusive hylster?

2) Beregn rumfanget af 1mol gas (n=1) ved trykket 100kPa og 0 grader Celcius.

3) 1mol atmosfærisk luft har massen 29g (molare masse). Hvad er densiteten af atmosfærisk luft ved 100kPa og 0 grader Celcius. 

 

 

Håber i kan hjælpe! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af peter lind

1. Opdrift = V*ρluft*g -V* ρHe*g

2 og 3. brug tilstandsligningen P*V = n*R*T


Skriv et svar til: Fysik om tryk og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.