Matematik

Renter

03. maj 2013 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har nogle problemer med den her opgave. Som jeg ikke lige ved, hvordan man skal løse.

Opgaven lyder:

En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5 %.
Efter 5 år står der 59 384,32 kr. på kontoen.


a) Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?


En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig rente, hvor et beløb
100 000 kr. vokser til 125 000 kr.5 år.


b) Bestem den årlige procentvise rente på denne konto.

 

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2013 af peter lind

I begge spørgsmål brug renteformlen K = K0(1+r)n   K er kapitalen efter n år, K0 er startkapitalen, r er rentefoden


Svar #2
03. maj 2013 af Aaby17 (Slettet)

OK tak.

Nu ved jeg hvordan man regner a) ud.

Men hvordan man lige renger b) ud, ver jeg ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2013 af peter lind

Dl ligningen med K0 og tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

I b) benytter man igen renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n ,

hvor man her kender n = 5, K0 = 100000 og K5 = 125000 og så løser for r:

1 + r = (K5 / K0)1/5 ,

og dermed

r = (K5 / K0)1/5 - 1


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.