Studievejledning

Højt fravær i enkeltfag = fuld pensum?

03. maj 2013 af Dixx (Slettet)

Hey alle herinde

 

Min studievejleder lavede et lille oplæg for os igår hvor han sagde vores fravær ville blive gjort op her til sidste og så ville vi få at vide om vi skulle op i fuld pensum.. Jeg har skrevet til ham og han svarer ikke. Jeg har meget højt fravær i et enketlfag, men har aldrig fået nogen form for advarsel og mit gennemsnitlige fravær ikke overstiger 10%? Er det muligt bare at sende en op i fuld pensum uden nogen form advarsel inden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af Yang (Slettet)

Hvad får dig til at tro det?

Hvis du ikke har modtaget nogle advarsler, er det tvivlsomt, at du skal op i fuld pensum. Men det er godt, at du har skrevet til din studievejleder, for vedkommende ved jo bedst. 


Svar #2
03. maj 2013 af Dixx (Slettet)

Fordi han sagde igår at hvis man over 10% fravær eller højt fravær i et enkeltfag så kunne man i teorien godt komme op i fuldt pensum, noget som de skulle til at kigge på.. Jeg synes bare det vil være lidt trist lige før læseferien og få at vide at jeg skal op i fuldt pensum, uden at have fået nogen advarsler eller lign. som information om at fraværs procenten skal ned for det fag ellers kan du risikere det.. :)


Svar #3
03. maj 2013 af Dixx (Slettet)

Det skal måske også lige nævnes at fraværet kommer efter sidste time kommer til at ligge på 19 timers fravær ud af 57 altså 32.2% :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2013 af KlogeÅse

Du havde vel ikke regnet med, at det var ok med så højt fravær i et enkelt fag, blot fordi du (endnu) ikke har fået nogen advarsel? Jeg vil dog gætte på, at du slipper for at skulle op i fuldt pensum, når der intet er sket hidtil. Det plejer dog at være måden at håndtere den slags på fra skolernes side.


Svar #5
03. maj 2013 af Dixx (Slettet)

Selvfølgelig havde jeg ikke det, det var bare om de kunne komme dagen før læseferien og sige jeg skal op i fuld pensum uden nogen form for advarsel inden, så det kunne da være jeg var heldig :D.. Desuden har jeg bestået hhx selvom jeg dumper alle de resterende fag.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2013 af KlogeÅse

Det kommer lidt an på, hvad der står i skolens studie- og ordensreglement. Her kan være taget forbehold for netop en situation som din. Men jeg tvivler dog.


Svar #7
03. maj 2013 af Dixx (Slettet)

Har kigget det meste igennem, der står faktisk INTET omkring fravær eller noget som helst, så jeg håber lidt jeg slipper.. Det vil dog ikke have den store betydning men alligevel være dejligt og slippe for at skulle igennem alle sammen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2013 af KlogeÅse

På dette tidspunkt af skoleåret er det som regel kun manglende afleveringer, der kan stå i vejen for et normalt eksamensforløb. Men du kunne jo også spørge på skolen. De må jo vide, om de har planer om at sende dig op i fuldt pensum - det kræver nemlig lidt ekstra på planlægningssiden.


Svar #9
03. maj 2013 af Dixx (Slettet)

Ja men efter at have kigget lidt paragraffer igennem så burde jeg da havde fået det at vide 1 måned inden opgivelse af eksamensplan som vi burde få her d. 15.. Har som sagt skrevet til min studievejleder, som dog er kendt for ikke at svare.. Skrev til ham for et stykke tid siden med samme problem men intet svar fra hans side.. Så tror måske lidt den ligger 50/50 men ville gerne have haft en advarsel inden omkring at fraværet skulle sænkes i det pågældene fag ellers kunne jeg komme op i fuld pensum. Ikke en information vi havde før igår.. Så 50/50 måske, men desværre lidt ærgeligt hvis han hiver fat i mig dagen før sidste skoledag og siger det. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2013 af KlogeÅse

Jeg er skam helt enig med dig - hvis du var i risiko for at skulle op i fuldt pensum, så burde der have været givet mindst 1 skriftlig advarsel i forvejen. Alt andet er dårlig forvaltning af reglementet. Så mon ikke du klarer frisag? At studievejlederen er lang tid om at svare, er måske til at forklare, men dog ikke godt nok. Alle skoler ved, at eleverne har tonsvis af spørgsmål netop på dette tidspunkt, og derfor bør der naturligvis afsættes tid til at svare.


Svar #11
03. maj 2013 af Dixx (Slettet)

Han svarede nemlig ikke da jeg skrev til ham sidste gang angårende fravær i det fag og om hvad det ville have af betydning hvis ikke det faldt.. Men det må tiden vise an om jeg bliver fri eller trækker nitten :)


Svar #12
04. maj 2013 af Dixx (Slettet)

Det skal lige siges han valgte og svare mig kl 4 i nat og skrev man IKKE kommer op i fuld pensum uden nogen advarsler inden.. Så satser også på det gælder enkelt fag så tror sku jeg er heldig denne gang :)


Skriv et svar til: Højt fravær i enkeltfag = fuld pensum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.