Matematik

Funktion

05. maj 2013 af Solvejens (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved   f (x) = 2 ln(x) + 5 x3

Bestem f ' (2)

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad betyder ?


Svar #2
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

#1

Har rettet det!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

f (x) = 2 ln(x) + 5 x3

f '(x)= 2* 1/x +5*3x2

indsæt x=2 i f ' (x)

 


Svar #4
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

# 3

Så resultatet bliver:   f ' (2) = 2 · 1/x + 900  ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Du skal også indsætte x=2 i nævneren

5*3x2 = 5*3*2*2


Svar #6
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

# 5

Hov, det glemte jeg. Så:   f ' (2) = 2 · 1/2 + 900  ???

Og skal jeg så reducere det til  f ' (2) = 1 + 900, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

900 er forkert se #4


Svar #8
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

# 7

Kan ikke se, hvad du mener...?


Svar #9
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

Har fundet ud af den. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2013 af 123434 (Slettet)

9# Hvad fik du den til?

 


Svar #11
05. maj 2013 af Solvejens (Slettet)

# 10

f ' (2) = 61


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.