Fysik

Hvornår har man en høj effekt?

06. maj 2013 af Lars195 (Slettet)

Jeg sidder laver nogle over vejelser om et kredsløb, hvor jeg så tænker lidt på om jeg fyrer formeget effekt gennem en ledning..

5V gennem en 1ohm ledning.. 
P = u*i = 5 * 5 = 25W

Men er det meget iforhold til det jeg arbejdet med?.. tænker jeg..
Specifikt søger jeg noget at kunne sammenligne det med, en temperatur af en art..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af hesch (Slettet)

Det er mest ledningens tværsnitsareal, man bekymrer sig om.

5 A for en ledning på 1 mm2 er ikke noget problem. Temperaturen stiger måske 15C  ( jeg gætter ).


Svar #2
07. maj 2013 af Lars195 (Slettet)

Ah..? Strømmen mest noget at har vel også noget at sige tænker jeg..
Tænker i form af Joules lov  
Q = R * i^2 * t
1*25*1 = 25 GRADER/pr.s

Det er vel rimelig heftigt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2013 af hesch (Slettet)

Ad:

Q = R * i^2 * t
1*25*1 = 25 GRADER/pr.s

Hvordan kommer du frem til denne enhed ??

Q kommer ud i enheden:  (  Ω*A2*s ) = ( Ω*A ) * A * s = V*A*s = W*s = J

Brug dine enheder.


Svar #4
08. maj 2013 af Lars195 (Slettet)

Ohh.. hvad med

Q/1000 = (volume * 8,933) *0.385 * T
8,933 er densistet af kobber tråd

0,385 er specifik varme kapacitet (kJ×kg-1×°C-1)

Volumen af tråden => Længde * tværsnitsareal af kobber tråd


Skriv et svar til: Hvornår har man en høj effekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.