Kemi

Kemi - redoxreaktion

07. maj 2013 af snooki (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder med en kemi rapport over en redoxtitrering.

Jeg har fået stilt følgende spørgsmål:

Opløsningen af kaliumpermanganat laves ved at opløse en afvejet mængde KMnO4 i vand. Angiv, hvorledes man skal lave en opløsning, som er præcis 0,0200 M

Men jeg har ikke fået oplyst nogen volumen eller noget. Er der nogen der kan give mig et hit om hvordan jeg skal gribe denne opgave an?

 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Du bestemmer blot selv volumenet af opløsningen; for nemheds skyld kan du sige, at du ønsker at fremstille en 1,00 L af KMnO4-opløsningen. Du kan hermed beregne, hvor stor en stofmængde af ren KMnO4, der skal tilsættes for at fremstille denne opløsning:

     c = n / V ⇔ n = c · V

n(KMnO4) = 0,0200 M · 1,00 L = 0,0200 mol

Omsæt nu denne stofmængde til masse vha. stoffets molare masse; dermed finder du, hvor meget du rent praktisk skal afveje.

Når man skal fremstille selve opløsningen, er det væsentligt, at du først og fremmest tilsætter den afvejede mængde af saltet til din 1 L målekolbe før dit opløsningsmiddel; skønt minimal, udgør saltet jo også et volumen. Før du fylder helt op med demineraliseret vand, så sørg først at al saltet er opløst (da det bliver svært at gøre dette, når du har fyldt helt op).    


Svar #2
08. maj 2013 af snooki (Slettet)

Super! Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Kemi - redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.