Matematik

Eksponentiel funktion

07. maj 2013 af Damgaard1975 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bevis følgende sætning:

 

For en voksende eksponentiel funktion y = b*xa , hvor a er større end 1, gælder:

 

a = T2√2

 

For en aftagende eksponentiel funktion y = b*xa , hvor a ligger mellem 0 og 1, gælder:

 

a = √½

 

Er der en der kan hjælpe mig?


Svar #1
07. maj 2013 af Damgaard1975 (Slettet)

Undskyld....det er IKKE en eksponentiel funktion, det er en potensfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2013 af PeterValberg

Altså halveringskonstant T½ og fordoblingskonstant T2 hører til eksponentielle funktioner
med forskriften:  f(x) = b·ax

se disse videoer [ LINK ] [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.