Fysik

Blandet fysik. Hjælp med formler osv.

08. maj 2013 af MadiaBaluka (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg står i den heldige situtation, at jeg har mistet min fysikbog og vi skal aflevere nogle opgaver i aften. Jeg er virkelig dårlig til fysisk, så jeg håber, at der er nogle søde mennesker, der kan hjælpe med nedenstående opgaver! På forhånd tak!

 

1. En aluminumsklods har målene: 14cm x 15cm x 16 cm. Beregn volumen og masse.

2. Hvor stor bliver temperaturstigningen, når man tilfører varmeenergien 20kj til 2 liter sprit (ethanol)?

3. Spritten der opvarmes i opgave 2 opvarmes i en el-kedel på 200watt hvor lang tid tager det hvis nyttevirkningen er 0,7?

4. Aluminiumsklodsen i opgave 1 bliver nedsænket i havvand. Hvad er opdriften? Og hvad ”vejer” klodsen nu?

5. En kanon, der står 20 meter over jorden affyres vandret, med begyndelseshastigheden v0 = 55 m/s, hvor langt skyder kanonen? (Altså i x-retningen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af mathon

1)

               Hvilken sammenhæng er der mellem volumen og masse?          (Folkeskolepensum)


Svar #2
08. maj 2013 af MadiaBaluka (Slettet)

Jeg har ingen idé, jeg fik et ark med, hvor der står præcis, hvad der står deroppe og fik så afvide, at jeg kunne finde alle formler i vores bog. Intet andet fik vi afvide..


Svar #3
08. maj 2013 af MadiaBaluka (Slettet)

Jeg har ikke haft fysisk på denne måde før, da jeg har flyttet rundt i forskellige lande, så det er først her i 1g, at jeg har haft "rigtigt" fysik og det første halvår tilbragte jeg på sygehuset, så jeg er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2013 af mathon


          Beregn først aluminiumsklodsens volumen.                 (Folkeskolepensum)


Svar #5
08. maj 2013 af MadiaBaluka (Slettet)

Ja, det har jeg gjort.


Svar #6
08. maj 2013 af MadiaBaluka (Slettet)

Men opgave 1 er ikke mit største problem, den kan jeg sådan set godt:-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2013 af mathon

 

      
                                 masse = volumen • densitet

                                 m = V • d

 

Aluminiums densitet er 2,70 g/cm3.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2013 af mathon

2)

           Opvarmning af et stof uden energispild

                                           
                                    E = (m•c) • ΔT

                                    E = (V•d•c) • ΔT

 

Sprits densitet er 0,79 g/cm3

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2013 af mathon

2) fortsat
 

 

                                    (20 kJ)  = ((0,00336 m3) • (790 kg/m3) • (2,43 kJ/(kg·K))) • ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2013 af mathon

 

                                    (20 kJ)  = ((0,00336 m3) • (790 kg/m3) • (2,43 kJ/(kg·K))) • ΔT

                                    (20 kJ)  = (6,45019 kJ/K) • ΔT

                                    ΔT = (20 kJ) / (6,45019 kJ/K) = 3,1 K


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2013 af mathon

3)

                                     E = P • t

                                     t = E / P


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2013 af mathon

4)

           Opdriften er lig med tyngden af fortrængt havvand.


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. maj 2013 af mathon

5)

           Den vandrette og den lodrette bevægelse foregår uafhængigt af hinanden.

           Faldtiden beregnes af

                                   y = (1/2) • g • t2       t > 0

           Den vandrette bevægelse foregår uaccelereret

                                   x = vo • t

 

                               

      


Skriv et svar til: Blandet fysik. Hjælp med formler osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.