Fysik

Forklaring- hvordan løses denne opgave?:)

08. maj 2013 af Crolly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et ishagl dannes i en sky, hvorfra det falder ned. Skyen befinder sig i 2 km højde over jordoverfladen. Figuren nedenfor viser, hvordan hastigheden af ishaglet vokser under faldet. På ishaglet virker to kræfter, nemlig tyngdekraften og luftmodstanden.

 

Hvor langt falder haglet i intervallet fra 4 til 10 sekunder? Kan du også give en vurdering af hvor langt haglet falder i løbet af de første 4 sekunder?

Vurder hvor længe haglet er om at falde de 2 km fra skyen til Jorden.

 

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Vil virkelig gerne forstå det?

 

Jeg skal aflevere den på fredag og synes slet ikke jeg kan forstå hvad jeg skal gøre.

SE VENLIGST VEDHÆTET FIL FOR HELE OPGAVEN :)

 

 

Vedhæftet fil: hjælp til sp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2013 af hesch (Slettet)

Det drejer sig om, at finde arealer under kurven = faldlængde  ( tælle tern ):

Fra 4 - 10 sek.

Fra 0 - 4 sek.

1 "tern" = 1s * 1m/s = 1m

Sidste spørgsmål:

HVor mange sekunder skal der til, førend arealet under kurven = 2000 tern  ( = 2 km )?

 


Svar #2
08. maj 2013 af Crolly (Slettet)

Så det vil give 72 meter fra 4-10 sekunder og 36 meter fra 0-4 sekunder.

Tusind tak for hurtig tilbagemelding.

Kan man i sidste spørgsmål sige 2000 m - 108 m = 1892 m.

Jeg er nok lidt blankt - men hvordan finder jeg så ud af hvor langt til haglet er om at falde de 2000 m.?


Svar #3
08. maj 2013 af Crolly (Slettet)

Eller måske 2000/12 = 166,667?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hastigheden er stort set konstant i tidsrummet 4 s - 10 s. Hastigheden aflæses til 11,8 m/s , så faldvejens længde er da 70,8 m .


Svar #5
08. maj 2013 af Crolly (Slettet)

Tak Andersen11, men hvad med spørgsmål 2?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

I de første 4 s falder haglet ca 36 m . Resten af faldvejen bevæges med 11,8m/s, så tiden bliver da

t = 4s + (2000-36)m/(11,8m/s) = 170s


Svar #7
08. maj 2013 af Crolly (Slettet)

#6 Tusind tak Andersen11 - nu giver det mening. Tror jeg har forstået det nu :)

KÆMPE hjælp -  mange tak :)


Skriv et svar til: Forklaring- hvordan løses denne opgave?:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.