Matematik
ENKELT spørgsmål, lineær funktion (men jeg er ved at blive sindssyg)
13. oktober 2005 af
akvakv (Slettet)
HEJ
Jeg sidder her med en simpel opgave som jeg simpelthen ikke kan få til at gå op...
Jeg har linien m=7X-13
så har jeg punktet P (-2,4)
linien l er parallel med m og går igennem punktet P, og jeg skal finde linien l's forskrift.
Da den er parallel med m må den jo have samme hældningskoefficient, altså 7X. Den går igennem punket (-2,4) så kan jeg sætte ind i formlen y = ax + b
altså: 4 = 7*-2 + b
så skal jeg isolere b, og får:
b= 4/-14 = -0,285714
Altså skulle forskriften blive:
y=7X-0,285714
Den er jo helt gal, hvad gør jeg galt?!?!
Jeg fatter det ikke....
Mvh Anders
Jeg sidder her med en simpel opgave som jeg simpelthen ikke kan få til at gå op...
Jeg har linien m=7X-13
så har jeg punktet P (-2,4)
linien l er parallel med m og går igennem punktet P, og jeg skal finde linien l's forskrift.
Da den er parallel med m må den jo have samme hældningskoefficient, altså 7X. Den går igennem punket (-2,4) så kan jeg sætte ind i formlen y = ax + b
altså: 4 = 7*-2 + b
så skal jeg isolere b, og får:
b= 4/-14 = -0,285714
Altså skulle forskriften blive:
y=7X-0,285714
Den er jo helt gal, hvad gør jeg galt?!?!
Jeg fatter det ikke....
Mvh Anders
Svar #1
13. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
"altså: 4 = 7*-2 + b
så skal jeg isolere b, og får:
b= 4/-14 = -0,285714"
Går galt dér.
4=7*(-2)+b
<=>
4=-14+b
<=>
4+14=b
<=>
b=20
så skal jeg isolere b, og får:
b= 4/-14 = -0,285714"
Går galt dér.
4=7*(-2)+b
<=>
4=-14+b
<=>
4+14=b
<=>
b=20
Svar #2
13. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
...hvis altså 4+14 var 20. Det er selvfølgelig 18. Flot klaret, Thomas.
Svar #3
13. oktober 2005 af akvakv (Slettet)
Selvfølgelig. det er klart. det skal jo ikke divideres ud, det skal bare minusses over på den anden side....
tak...
var ved at blive sindssyg!!!
taktaktak
god dag
Mvh Anders
tak...
var ved at blive sindssyg!!!
taktaktak
god dag
Mvh Anders
Skriv et svar til: ENKELT spørgsmål, lineær funktion (men jeg er ved at blive sindssyg)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
