Matematik

Beregning af sidelængder i trekant

09. maj 2013 af pixlki (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa!

Jeg har en opgave hvori jeg ikke lige kan se løsningen.

Jeg har skrevet de værdier ind i vedhæftede trekant jeg har på nuværende tidspunkt.

Jeg skal udregne hvad længden på hhv. |PA| og |PQ| er, men jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an.

 

Håber nogle kloge hoveder kan hjælpe! :)

 

http://billedeupload.dk/images/pSc1.png

Vedhæftet fil: TREKANT.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af mette48 (Slettet)

1) trekant ACQ er kongruent med trekant AQP ⇒ AC=AQ=10

BQ=BA - AQ

2) trekant ABC ensvinklet med trekant PBQ hvoraf PB kan beregnes

PC=BC - BP

ad 1) PQ=PC

3) trekant ACP er retvinklet AC og PC er beregnet, Brug pythagoras


Skriv et svar til: Beregning af sidelængder i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.