Matematik

Reducer

09. maj 2013 af Jessen133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

           X2-Y2
_________________ = (X+Y) (X-Y) / (X+Y)

 

           (  X-Y)

ved ikke hvordan jeg skal komme videre herfra


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2013 af umolich

Hvis nu jeg skriver det samme som du har skrevet dér, på en lidt anden måde kan det være du kan se det:

(X-Y) * (X+Y) / (X+Y) = ?


Svar #2
09. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

(X+Y) og (X+Y) går ud med hinanden, så der kun står (X-Y) tilbage ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2013 af umolich

Præcis :-)


Svar #4
09. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

Er det, det samme med

T+P / T2-P2


Svar #5
09. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. maj 2013 af umolich

Det bliver ikke helt det samme, men hvad får du det til?


Svar #7
09. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

T+P / (T-P) * (T+P)


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. maj 2013 af umolich

Yes, og hvad går så ud, og hvad bliver tilbage?

(Der mangler godt nok lige en parantes udenom (T-P) * (T+P) fordi begge led er i nævneren i brøken)


Svar #9
09. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

(T+P) og (T+P) går ud med hinanden, så der kun står (T-P)

Men i min facitliste står der 1/(T-P), det fortår jeg ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. maj 2013 af umolich

Jo, for selvom (T+P) som står i tælleren går ud, står der stadig et 1-tal tilbage. Husk på at 5/5 = 1. Du kan altså ikke bare slette brøken når (T-P) står i nævneren.


Svar #11
09. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

Tak for hjælpen, forstår det nu :)


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.