Matematik

Potensfunktion - løsning af en ligning

09. maj 2013 af Snaps12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen :), jeg har brug for jeres hjælp til at løse en ligning, som ser således ud:

1000=225000*x^-0.5 <=>
1000=225000/x^0.5 <=>
1000=225000/√x

Har jeg gjort det rigtigt indtil videre? og hvordan kommer jeg videre? :D håber der er nogen der kan hjælpe hurtigt taak :D.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2013 af umolich

Ja, det er helt rigtigt indtil videre. Nu kan du bare gange med kvadratroden af x på begge sider, og dividere med 1000 på begge sider. Så er du næsten i mål :-)


Skriv et svar til: Potensfunktion - løsning af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.