Matematik

Matematik c niveau

12. maj 2013 af raaambo (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål om hvordan man laver denne opgave, er virkelig lost har ingen ide om hvordan jeg skal starte, opgaven lyder således:


I forbindelse med optagelse på college i usa skal der aflægges en særlig test. Resultatet af tesen angives ved en testtal. Følgende tabel angiver testtallene i matematik for nogle udvalgte år:

år:, 1963, 1967, 1970, 1974, 1977

testtal: 502, 492, 488, 480, 470

sammenhængen mellem testtallene og antal år efter 1963 kan med god tilnærmelse beskrives ved en lineær funktion.

a) bestem en forskrift for f:


b) Forklar, hvad de tal, der indgår i forskriften for f, fortæller om udviklingen af testtalen, og kommenter, hvor godt det faktiske testtal i 1980 stemmer overens med det testtal, som kan beregnes ved hjælp af funktionen f.
funktion.

 

Tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af Yang (Slettet)

a) Du skal foretage en lineær regression. Det kan du i Excel. Du skal ende med en model, der minder om forskrift f(x)=ax+b 

b) a er hældningskoefficienten - så den fortæller om med hvilken hastighed udviklingen går, mens b/konstantleddet fortæller om antallet af testtal i år 1963.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Lav en lineær regression på tallene, så du får en tendenslinje  y = ax + b

-----------------------------

Sæt x = 0, så får du y = b  - altså er b det beregnede tal for det 0'te år (startåret)

a er hældningen af tendenslinjen - altså den beregnede tilvækst pr. år

;-)


Svar #3
12. maj 2013 af raaambo (Slettet)

Hva skal jeg sætte ind i x og y aksen?? ;))


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 3

Man kan ikke "sætte noget ind i en akse" - hvad er det, du mener?

;-)


Svar #5
12. maj 2013 af raaambo (Slettet)

Aarh har fundet ud af det nu, så lige en video på youtube så jeg kunne finde ud af det.. Men lige 1 spørgsmål, hvordan laver men nu b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du følger vores råd og laver en lineær regression på dine data, så får du en linje-forskrift ud på formen y = ax + b.

Alting er meget nemmere at forklare og forstå, når du har lavet din regression og fået din forskrift.

Hvis du HAR lavet regressionen, så lad os se, hvordan din forskrift kom til at se ud  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja - regressionen laver jo ikke sig selv - så må vi jo lave den for dig.

Vedhæftet . . .

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2013 af 123434 (Slettet)

f(x)= -2,17x+502,02

Hvordan kommer man frem til det resultat.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Genlæs # 2  og  # 7

og se vedhæftede . . .


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Undskyld - her kommer den vedhæftede  ;-)

Vedhæftet fil:001.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2013 af MalleGlad (Slettet)

Hej, jeg sidder her i dag og har samme problem.. :/ 

Ved godt, at man skal lave en lineær regression og det har jeg gjort! Problemet er, at jeg ikke får den til -2,17, men i stedet til -2,28???

Så ville høre, om der er nogen der ved, hvad man eventuel skal indtaste på maple for at kunne løse opgaven (a)

Tak på forhånd.


Skriv et svar til: Matematik c niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.