Matematik

Renter og reduktioner!

13. maj 2013 af simone1517

Jeg er ikke sikker på om jeg har regnet mine stykker med renter rigtigt, så her kommer de med resultatet. Skriv lige i kommentarerne om de er regnet rigtigt. 

1. 6000 kr. i banken i 6 måneder til 9 % p.a., hvor meget bliver renten?

2. 7500 kr. i banken i 4 måneder til 5 % p.a., hvor meget bliver renten?

1. 6000:100=60.  60 *4,5=270 kr?

2.7500:100=75.  75*1,6=120 kr?

Er det rigtig det jeg har lavet?

 

Reduktioner:

Find værdien af det reducerede udtryk når a=3 og b=2

2(5a+4b) - 6(2b+3a) =?

5(3a-4b) + 6(2b-3a)=?

Find værdien af det reducerede udtryk når x=-2 og y=5

(2+7x) - (2x-3) - 9x-4=?

3x+(x+2y) -(2x+7y) +2y=?

Den måde, jeg lærer bedst på, er hvis jeg først får svaret og så forklaringen. Så kan jeg sidde og regne det ud samtidigt med, at jeg kan se om det er rigtigt eller forkert. 

Tak på forhånd! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

2(5a+4b) - 6(2b+3a) = -8a-4b = -32

Er der månedlig eller årlig rentetilskrivning? - det gør nemlig en forskel

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Først lige et spørgsmål, hvorfor gange med 4,5 og 1,6? Og synes du at 270 kr ikke er lige lidt nok, i forhold til 6000 kr og rente på 9%. Lyder også lidt forkert i 2´eren. Kan du måske lige prøve igen eller bare hvordan? :)

Ja som #1 skriver der det på måned eller års basis, vi skal have afregnet %?

Reduktioner:

A=3 og b=2


Husk at f.eks. 2(5a+4b) betyder 2*(5*a+4*b), man ganger tallet og bogstaver, når man kender værdien af a,b,x osv.
Så skal du jo bare sætte ind:
2(5a+4b) - 6(2b+3a)
2(5*3+4*2) - 6(2*2+3*3)
=-32
Det er rent indsætning.


A og B er de samme her også:
5(3a-4b) + 6(2b-3a)
5(3*3-4*2) + 6(2*2-3*3)
=-25


Find værdien af det reducerede udtryk når x=-2 og y=5
Så indsætter vi jo bare igen:
(2+7x) - (2x-3) - 9x-4
(2+7*-2) - (2*-2-3) – 9*-2-4
=9


3x+(x+2y) -(2x+7y) +2y
3*-2+(-2+2*5) -(2*-2+7*5) +2*5
=-19


Svar #3
13. maj 2013 af simone1517

Her er det om renteopgaven

Vedhæftet fil:ki 002.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Det lader til, at # 2 har haft lidt travlt . . .

Husk lige "det reducerede udtryk"

Inden du indsætter talværdierne

;-)


Svar #5
13. maj 2013 af simone1517

Har du kigget på den vedhæftede fil? Der står at det er per år. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Vi har noteret den årlige rente

Det vi har brug for at vide, om renten TILSKIVES (beregnes) hver måned eller en gang om året _


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2013 af Engineering (Slettet)

#4 Ja ja, men det giver jo det samme og hvem har sagt den skulle reduceres helt.

Men her så -.-

1: (-8*a)-4*b

2: (-3*a)-8*b

3: 1-4*x

4: 2*x-3*y


Svar #8
13. maj 2013 af simone1517

Jeg tror der må være måned da der står 6 måneder og 4 måneder...


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Renten tilskrives månedligt på det samlede beløb, i henhold til de 6 og 4 måneder i de 2 opgaver!


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 7

Reduktioner:

Find værdien af det reducerede udtryk når a=3 og b=2

/o-o/

;-)


Svar #11
13. maj 2013 af simone1517

#9 Hvordan udregner man det så?


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2013 af Engineering (Slettet)

#10

Der står jo find værdien af "det" reducerede udtryk, så går vi jo ud fra at skidtet er reduceret (Host host)!

xD


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Opgave 1)

9 % p.a. svarer til 9/12 % = 0,75 % pr. måned

6000 kr * (1,0075)6

Derfra trækkes de oprindelige 6000 kr.

Så har du renten   ;-)


Skriv et svar til: Renter og reduktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.