Matematik

Bestem vinkel <BAC mellem halvtaget og muren.

13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 12:

På figuren ses en model af gavlen på° et cykelskur, der er bygget op ad en mur. Cykelskuret har et halvtag, der understøttes af en jernstang fastgjort på° muren i punktet C. Alle længdemål er angivet i meter.

a) Bestem vinkel <BAC mellem halvtaget og muren.
b) Bestem højden BE af indgangen til skuret.

 

Billedet af figuren er vedhæftet

 

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal bruge sinusrelationen i denne opgave..

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt sinusrelationerne i trekant ABC.

b) Træk en linie gennem C parallel med ED. Linien skærer BE i punktet K. Trekant BKC er retvinklet, og man kender hypotenusen BC og vinklen ved C. Beregn den modstående katete BK. Da er

|BE| = |BK| + |KE| = |BK| + |CD|


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2013 af Lone110 (Slettet)


Svar #3
13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet)

okay men er det ikk bare vinkel B jeg skal finde som giver 76,98 grader? 


Svar #4
13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet)

også vinkel a som er 43,02 grader ?

det er vel bare opgave a ikk? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tegningen passer ikke med bogstaverne i opgaven. Man kender siderne a, og c og vinkel C, og man skal finde vinkel A, så man har

a / sin(A) = c / sin(C) , hvoraf

sin(A) = (a / c) · sin(C) = (2,7 / 2,4) · sin(60º) = 0,97428 , så A = 76,977º . Det fremgår af tegningen, at vinkel A er spids.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

I opg a) skal man bestemme vinkel BAC som er vinkel A i trekant ABC.


Svar #7
13. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet)

Super tusinde tak for hjælpen! :-) 


Skriv et svar til: Bestem vinkel <BAC mellem halvtaget og muren.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.