Matematik

Funktioner

13. maj 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Jeg har en opgave, der lyder: "Karakteriser lineær, eksponentiel og potens udvikling."

Jeg ved, at eksponentiel udvikling er en sammenhæng af typen y=b*ax

at potensudvikling er en sammenhæng af typen y=b*xa

er lineær udvikling blot y=ax+b

Ved godt, det er et ret basalt spørgsmål, men jeg frygter lidt at jeg bytter rundt på udtrykkene vækst, udvikling, sammenhæng og funktion. 

I øvrigt, hvad menes der med at karakterisere i dette tilfælde? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beskriv, hvad der er karakteristisk for de forskellige udviklingsmodeller.


Svar #2
13. maj 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Ok. Det kunne fx. være at det grafiske billede for en lineær funktion er en ret linje, ikke? Og at man kan fremstille rette linjer for både eksponential udviklinger og potensudviklinger i hhv. enkelt og dobbeltlogaritmisk koordinatsystem? Måske noget om konstanterne a og b? Osv. 

Endelig kunne du forklare mig forskellen mellem udtrykkene model, sammenhæng og funktion?

Jeg troede en funktion altid vil hedde f(x). Men jeg ser tit i min bog, at der står funktionen y=ax+b. Er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.