Matematik

Vektorer - regneregler bevis

14. maj 2013 af Falaffel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :) 

 

Sidder og skal igang med at lave nogle beviser 4 vektorer regneregler, jeg kan ikke rigtig komme videre/igang, håber der er nogle der har tid og lyst til at hjælpe mig :-)

 

Tak på forhånd. 

 

Der skal laves bevise, til følgende regneregler; 

a+b = b+a 

a+(b+c) = (a+b)+c 

(s+t)a = sa+st

t(s(a)) = (ts)a 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af PeterValberg

Der burde være beviser på det i din matematikbog :-)

Prøv at kigge på dette [ LINK ]

Men det er noget i stil med (for vektorer i planen):

Givet vektorerne:

a = (a1,a2)

b = (b1,b2)

så: 

a + b = (a1,a2) + (b1,b2) = (a1+b1,a2+b2) = (b1+a1,b2+a2) = (b1,b2) + (a1,a2) = b + a
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. maj 2013 af Falaffel (Slettet)

I min matematikbog er der kun bevis for en regneregel :-) 

Tak, for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2013 af PeterValberg

Vedr:   a + (b + c) = (a + b) + c

se vedhæftede (hvis du ellers kan tyde mine "kragetæer") 

:-)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Vektorer_1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2013 af PeterValberg

Vedr.:   (s + t) ·a = s·a + t·a

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Vektorer_2.pdf

Skriv et svar til: Vektorer - regneregler bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.