Fysik

Svingningstid og frekvens

14. maj 2013 af isakizak (Slettet)

Hej SP.

Jeg har to spg. som jeg har lidt svært ved at regne, og det kunne være dejligt, hvis jeg jeg fik lidt hjælp.

1) Angiv svingningstid og frekvens i følgende svingninger. Der regnes i SI.

a) y= sin 2*pi*t          b) y= sin 4*pi*t        c) y= sin 6*pi*t

(Hvis jeg bare fik hjælp til en af dem, kan jeg regne de andre ud) 

2) En plan trykbølge Δp(x,t) udbreder sig med hastigheden 340 m/s. Bølgegiverens frekvens er 1,7 kHz. Opskriv

bølgefunktionen, når amplituden er Δpmax= 10-2 N/m2.

Tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af peter lind

Du mangler nogle parenteser. Det hedder for eks. sin(2πt)

Du skal se på hvornår bølgen er i samme fase næste gang. Det betyder at det er tidsforskellen skal være sådan at indmaden er vokset med 2π. Går du ud fra t =0 skal du altså finde for hvilket t indmaden er blevet 2π


Skriv et svar til: Svingningstid og frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.