Matematik

sandsynlighedsregning - terning

14. maj 2013 af cn123 (Slettet)

Hej SP!

Jeg har et spørgsmål omkring sandsynlighedsregning: 

Hvad er sandsynligheden for at man slår to ens, hvis man har to terninger?

Jeg ved godt det er 6/36 eller 1/6, men jeg ved ikke hvordan man finder ud af det? 

Håber der er nogen derude, som kan hjælpe.

tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af peter lind

Der er 6 muligheder for at få 6 ens nemlig 1, 2, 3, 4, 5 og 6. Antal mulige udfald er 6*6 = 36, hvad du sikkert har fået forklaret på skolen


Svar #2
14. maj 2013 af cn123 (Slettet)

men er der ikke en måde, hvor man kan regne det ud? 

Og hvad med denne her, som jeg har fundet på matematikfessor.dk: 

Stine slår med to terninger. Hvad er sandsynligheden for at hun slår 10 eller højere (dvs. at der er 10 øjne eller flere)?

Der står svaret er 6/36 , hvordan får man det til det? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2013 af SuneChr

Lav et dobbeltskema, vandret for terning (1)  1, 2, 3, 4, 5, 6  og lodret for terning (2)   1, 2, 3, 4, 5, 6

Tæl øjnene for de to terninger sammen i de 36 felter, hvor summen er ≥ 10 .


Svar #4
14. maj 2013 af cn123 (Slettet)

tusind tak! jeg tror jeg har forstået det nu :) 

tak til jer begge :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2013 af 123434 (Slettet)

slå en 6'er med 2 terninger

Sandsynligheden for at slå en 6'er med en terning er 1/6

Med 2 terninger

1/6*1/6=1/36

Med 3 terninger

1/6*1/6*1/6

Osv.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Din første opgave kan anskues således:

To terninger - hvad er sandsynligheden for to ens?

Den første terning "bestemmer" et tal.

Så hvad er sandsynligheden for at den anden terning viser det, den første har bestemt?

1/6, simpelthen  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#5 det er forkert

Sandsynligheden bliver da ikke mindre og mindre jo flere terninger man slår med

Lav et dobbeltskema (som fereslået i #3), vandret for terning (1)  1, 2, 3, 4, 5, 6  og lodret for terning (2)   1, 2, 3, 4, 5, 6

Sæt x i de felter, hvor der er en 6er enten ved terning 1 eller terning 2 eller ved dem begge.

Derved får du sandsynligheden til 11/36=30%

sandsynligheden for en 6er ved slag med 3 terninger er 91/ 216=42%


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2013 af peter lind

#5 og #7  Der er vist uklarhed om hvad der forstås med at få 6. I #5 forstås der at alle terninger viser 6. I #7 at der er mindst en terning viser 6


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Spørgsmålet er fyldestgørende besvaret i  # 1  og  # 7

Al det andet har ingen forbindelse med 'cn123's oprindelige spørgsmål

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

UPS!

RETTELSE!!

Spørgsmålet er fyldestgørende besvaret i  # 1  og  # 6

Al det andet har ingen forbindelse med 'cn123's oprindelige spørgsmål

;-)
 

 


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning - terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.