Matematik

f-faktoren

14. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Beregn ved brug af F-faktoren den procentvise fald , når en størrelse falder fra  1) 3 til 2. Jeg har selv regnet det ud, men vil hører om der er nogen der kan fortælle mig om det jeg gør er rigtigt eller forkert. F= S: B = -2 :3= -0,66 . r = F-1 = -0,66 -1= -1,66*100 =-166%. Så når 3 falder til 2 er der sket et fald på -166%. Nogen der ved om det er rigtigt?? eller har lyst til at forklarer mig hvad jeg gør forkert:). For skal virkelig have styr på det inden eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af SuneChr

Ved ikke, hvad du forstår ved f-faktoren?

Før 3

Nu 2

Fald  3 - 2  =  1

Fald i %    100%·1/3 = 331/3 %    =    Stigning  på    (- 331/3 %)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2013 af SuneChr

# 1

OK.  f-faktoren.

2  =  3·(1 + r)1              ⇒             1 + r  =  2/3                ⇒      r  =   - 331/3 %     


Svar #3
15. maj 2013 af HFNU (Slettet)

Vil det så sige at 50 til 40. 50-40 =10. 100%*10/50 =0,2% Det procentvise fald har altså været -20%??. Jeg skal jo regne det procentvise fald. Når 50 falder til 40.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det procentvise fald er 20%. Det relative fald er 10/50 = 0,2 (ikke 0,2%), og 0,2 = 0,2·100% = 20% .


Svar #5
15. maj 2013 af HFNU (Slettet)

OK super jeg tror jeg forstår det lidt bedre nu...men kan godt være jeg skriver et par flere opgaver om det her, for at tjekke om jeg har det rigtige resultat.Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak:)


Skriv et svar til: f-faktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.