Matematik

Trigonometri

15. maj 2013 af Danny1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej alle,

Min lære skriver det her på min ugeplan og jeg må indrømme at jeg synes det er lidt svært.

I skal konstruere en trekant hjemmefra med det antal oplysninger der skal til, for at sider og vinkler kan beregnes ved hjælp af sinusrelationerne. Brug evt. matematikhåndbogen som hjælp.

Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af mathon

brug af sinusrelationerne
kræver kendskab til
                                           en vinkel og dens modstående side
                         samt
                                            enten endnu en side
                                            eller
endnu en vinkel
 

................
            

     sin(Vspids)
= sin(180º - Vspids)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Se på sinusrelationerne

a/sinA = b/sinB = c/sinC

Tag fx.  a/sinA = b/sinB

Her er 4 størrelser - dvs. at hvis du kender de tre af dem, kan du beregne den fjerde.

Fx. en vinkel og to sider.

Eller en side og to vinkler.

Den tredie vinkel kan altid findes ved at trække summen af de to vinkler fra 180 grader.

;-)


Svar #3
15. maj 2013 af Danny1234 (Slettet)

Tusind tak folkens jeg har fundet ud af det!


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.