Matematik

Er de to Differentialligningerne ens typer?

15. maj 2013 af Sturmvogel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en differentialligning: 

        y ' = a*y+ b med den fuldstændige løsning y = - b/a + c · e^ax.

Kan dette formuleres som:

        y´= b - a * y med den fustændlige? løsning f(x) = c *e^ax + b/a 

 

De første ligninger har jeg fra Matema10k A s242  (sætning 3) og 

De sidste ligninger har jeg fra frividen: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KSYbBijjueo

(Hun kalde dem for forskudt eksponentiel vækst).

 

Er disse to ligninger ens i deres udtryk for y´´   ??

Det er  de vel hvis jeg sætter ens udtryk for a,b og y ind i dem,  eller... 

Har ikke helt overblik. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af peter lind

Det er samme ligning. Der er jo blot skiftet fortegn på a og da a blot er en arbitrær konstant som kan være både positiv, negativ eller 0 er det blot en navneforskel


Skriv et svar til: Er de to Differentialligningerne ens typer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.