Matematik

Besparelse i procent

16. maj 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

Har et regnestykke jeg ikke kan regne ud. Er der nogen der vil forklare mig hvordan jeg gør?

 

1 pakke rejer er på tilbud og koster 45 kr.

Besparelsen er 32,85 kr.

 

Hvor mange procent svarer det ca. til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af SuneChr

Oprindelige pris = 45 + 32,85 = 77,85

Besparelsen i %  =  100%·32,85/77,85


Svar #2
16. maj 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

så svaret er ca. 40 procent.

 

Men er det altid den mindste tal man skal divider med det største altså ved eksemplet er 32,85/77,85 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2013 af SuneChr

# 2   Ja, godt 42%'s besparelse.

Besparelsen, eller rabatten, skal altid stå i tælleren og den oprindelige pris, før rabatten, skal altid stå i nævneren. Da har man besparelsen i %.


Svar #4
17. maj 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Besparelse i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.