Kemi
Mættet opløsning
16. oktober 2005 af
kuerten15
Hvordan beregner jeg [Ca2+] i en mættet opløsning af 0,1 M Ca(OH)2, hvori pH er fastholdt på 12,0.
Jeg ved at ved en mættet opløsning gælder følgende:
[Ca2+]*[OH-]^2 = K
Så skal jeg vel isolere [Ca2+]?
Jeg ved at ved en mættet opløsning gælder følgende:
[Ca2+]*[OH-]^2 = K
Så skal jeg vel isolere [Ca2+]?
Svar #1
16. oktober 2005 af MaHvi (Slettet)
Du kan finde Calciumhydroxids opløselighedsprodukt ved at slå op i diverse tabeller (kemibøger, databog osv.). Eftersom du kender pH, kender du også [OH-] idet pOH = 14-pH ([OH-]=10^-pOH). Og så er det bare at isolere [Ca+] som du selv sagde.
Skriv et svar til: Mættet opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
