Matematik

bestem t

16. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Jeg skal bestemme t når vektorerne er parallelle 

a = 2,2t-3 og b = 4, 7t-5

Så finder jeg krydsproduktet og sætter lig med 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af PeterValberg

Du gør sådan her: [ LINK ]

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

#0

Nej.

De to vektorer er i 2 dimensioner, krydsproduktet findes kun i 3 dimensioner.

Når de to vektorer er parallelle, er de proportionale: a = k*b. Brug det.

Jeg kan se,at Peter Valberg er kommet mig i forkøbet, mens jeg skrve svaret. Den metode, han henviser til er også fuldt brugbar.

med venlig hilsen

Peter Nærum


Svar #3
16. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Siger jeg så: 2 * (7t -5) - 4 * (2t-3) = 14t-10 - 8t-12 = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2013 af PeterValberg

.....+12 = 0

og løs nu ligningen i t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
16. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.