Matematik

tangenslinjens ligning i maple(find punkterne ud fra hældning) /maple

18. maj 2013 af swampendk (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved
f(x)=1/4 x^2+In(x),   x>0

 

 Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f , hvor tangenthældningen
er 1,5.


I maple vil jeg ikke skulle bare indsætte f(1.5) og f' (1.5)  ? er jeg helt galt på den, eller det sådan jeg skal gøre. 

 

Jeg har uploadet et billed, hvor man kan se hvad jeg mener ;)

Vedhæftet fil: maplehjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af mathon

 

 

                       f '(x) = (1/2)x + (1/x)         x>0

                       f '(xo) = (1/2)•xo + (1/xo) = 1,5        x>0

                                     xo2 + 2 = 3xo

                                     xo2 -  3xo + 2 = 0

                                           xo1 = 1                                                                      xo2 = 2

                                           yo1 = (1/4) • 12+ In(1) = (1/4)       yo2 = (1/4) • 22+ In(2) = 1 + ln(2)


  "koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f , hvor tangenthældningen
   er 1,5."

                                           P1 = (1 ; (1/4))                P2 = (2 ; 1+ln(2))

                                          

 

                                    


Svar #2
18. maj 2013 af swampendk (Slettet)

Mange tak :)

 


Skriv et svar til: tangenslinjens ligning i maple(find punkterne ud fra hældning) /maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.